Semințele Libertatii

Semintele Libertatii (Seeds of Freedom – Romanian) from The ABN and The Gaia Foundation on Vimeo.

Semințele Libertatii dezvaluie povestea semintelor de la rădăcinile sale din inima sistemelor tradiționale, a diversității agricole bogate din întreaga lume, pana la transformarea într-o comoditate puternica, folosita pentru a monopoliza sistemul alimentar mondial.

Filmul evidențiază măsura în care sistemul industrial agricol, precum și semințele modificate genetic, au avut un impact enorm asupraagro-biodiversității dezvoltata de fermieri și comunitățille din întreaga lume, de la începutul agriculturii. Semintele Libertatii urmărește să conteste mantra promovata de lobby-ul pro-GM, cum ca, agricultura industrială la scara larga este singurul mijloc prin care ne putem hranipopulatia lumii. Urmarind povestea semințelor observam cum agenda corporatiilor a fost sa acapareze semintele, în scopul de a face profitenorm și de a controla sistemul global alimentar.

Prin interviuri cu experți internaționali, cum ar fi Dr. Vandana Shiva și Hobbelink Henk, și prin vocile unor fermieri africani, filmul evidențiazămodul în care pierderea de semințe autohtone merge mână în mână cu pierderea biodiversității și a cunoștințelor aferente; pierderea practicilor traditionale, pierderea mijloacelor de trai, precum și pierderea suveranității alimentare. Presiunea de interese ‘agribusiness’ este în creștere șiamenință să înlocuiască culturile diverse, nutritive, flexibile si rezistente care au fost cultivate de către micii agricultori de-a lungul timpului, cumonoculturile de semințe modificate genetic.

Advertisements
%d bloggers like this: